На 4.03.2022 г. в 02,00 ч на ул. „Цар Освободител“ в гр. Попово е била извършена проверка на лек автомобил „Ауди А 6“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 42-годишен водач от същия град. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,94 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 2.03.2022 г. около 04,00 ч в община Попово – на път II-51, км 52+423, е била извършена полицейска проверка на товарен автомобил „ДАФ“ с разградска регистрация – фирмена собственост, управляван от 57-годишен правоспособен водач от гр. Разград в посока гр. Бяла.

Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че водачът  е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 0,85 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При извършената проверка е установено, че водачът управлява автомобила, след като е осъден с влязла в сила присъда за управление на МПС с над 1,2 промила алкохол в кръвта му.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име