Държавният куклен театър в Търговище открива творческия сезон с премиера на куклената постановка „Бременските градски музиканти“, по едноименната приказка на Братя Грим. Драматизацията и режисурата са на Теодора Попова, а премиерата ще е на 16 септември, петък, от 18 часа, на сцената на кукления театър.

Най-малките зрители в Търговище ще видят една удивителната история на четирима приятели, твърдо решени да променят съдбата си. Един петел, една котка, едно куче и едно магаре пред очите ни ще се превърнат в истински оркестър. Но ще успеят ли те да сбъднат мечтата си да стигнат до Бремен, където ги чакат славата и богатството? Това тепърва ще разберем.

„Бременските градски музиканти“ е куклено-театрален спектакъл, вдъхновен от известната в цял свят приказка на Братя Грим. Вълнуваща история, изпълнена с музика, песни и танци, малко страшни и, разбира се, множество комични ситуации.

Сценографията и куклите са дело на Диана Узунова-Тодорова. Музиката е на Георги Гарчов. Участват: Господин Динев – Дидо, Деница Славева, Димитър Караиванов, Микаела Кюркчиева, Христо Доков.

 

Спектакълът е подходящ за деца над 5-годишна възраст.

Продължителност – 45 мин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име