11 са новите случаи на заболяването коронавирус, регистрирани за област Търговище днес, 07.05.2021 г. Новозаразени са по петима граждани на общините Търговище и Омуртаг и едно лице от община Антоново. Хоспитализирани са осем от новозаболелите лица, а с предписания на РЗИ-Търговище останалите заразени са насочени за спазване на домашна изолация. Карантинирани са и 20 контактни лица.

За последните две денонощия са регистрирани общо пет нови смъртни случая, вследствие на заболяването. Починали са две жени на 73 и 80-годишна възраст и двама мъже на 54 и 71-годишна възраст от община Търговище, всички хоспитализиран с двустранна ковид-пневмония, както и жена на 43 г. от община Омуртаг, хоспитализирана с двустранна ковид-пневмония в тежко общо състояние.

Броят на диагностицираните с COVID-19 граждани на област Търговище от началото на пандемията до днес достигна 3793. Активните случаи на заболяването към момента са 334. На домашно лечение са 240 лица, а 94 инфектирани са хоспитализирани в ковид-отделенията на трите многопрофилни болници за активно лечение на територията на областта.

До днес срещу COVID-19 са ваксинирани 11689 лица. С напълно завършена имунизация са 3560 лица, а 8129 души имат поставена само първа доза от препарата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име