За седмицата от 13-и до 19 септември Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Търговище е извършила 115 проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Посетени са различни обществени обекти на територията на областта, информират от здравната инспекция. Съставени са били два акта.

Единият – на продавач в заведение за бърза закуска от община Търговище за обслужване на клиенти без лична здравна документация.

Другият – на юридическо лице, собственик на заведение за хранене и развлечения от община Търговище, за неспазване на изискването за работа на обекта в ограниченото работно време описано в Заповедите на министъра на здравеопазването.

От РЗИ допълват, че острите заразни болести, регистрирани за периода, са 219 на COVID-19 и 14 остри респираторни заболявания. „Зеленият коридор“ в имунизационния кабинет на РЗИ-Търговище, продължава да работи от понеделник до петък, от 13:30 до 15:30 часа.

По данни на институцията през вчерашния ден на ваксинирани 122 човека. Общо ваксинираните в областта са 30 339, като с напълно завършена имунизация са 14 816 души.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име