12 нарушения по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането са установили служители на ОДМВР-Търговище в хода на проведена на 15.12.2022 г. двучасова специализирана полицейска операция за подобряване на пътната безопасност.

Проверките на път I-4/София-Варна/ в община Търговище – до бензиностанцията на „Ромпетрол“ край гр. Търговище, са осъществени по метода на широкообхватния контрол от четири полицейски екипа и екип служители на БГ ТОЛ.

В хода на превантивната акция са проверени 89  МПС, от които: 65 – леки автомобила, и 24 – товарни. За констатирани от тях нарушения контролните органи са съставили на водачи 3 акта за установяване на административно нарушение.

Един от актовете е за използване на свидетелство за управление на МПС с изтекъл срок на валидност. Съставен е и акт за управление на МПС без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

За установени от тях нарушения по Закона за движение по пътищата в хода на операцията полицейските служители са наложили на водачи на МПС и 9 глоби по фиш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име