От 21 до 27 март 2022 г. в страната, в т.ч. и в област Търговище, се проведе специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя бе инициирана и организирана от Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – „Roadpol“.
В календара на „Roadpol“ е заложено два пъти в годината да се провежда операция за контрол на скоростта. Причина за това е фактът, че несъобразената скорост остава основна причина за по-голямата част от пътно-транспортните произшествия в Европа. Изготвените анализи показват, че през 2021 г. у нас несъобразената скорост е сред водещите причини за настъпилите тежки пътни инциденти.

По време на акцията контролните органи са установили в населените места на областта ни 785 нарушения на скоростните режими. За същия период от време установените по пътищата извън населените й места случаи на движение на МПС със скорост, превишаваща максимално допустимата за даден пътен участък, са 428. Общият брой констатирани за периода нарушения на скоростните режими в област Търговище за периода на операцията е 1213.

Използвани са всички налични технически средства за контрол на скоростта. Най-голям брой нарушения са установени със стационарно преносим уред за контрол на скоростта(лазерна камера на тринога).

В рамките на акцията за контрол на скоростните режими на територията на област Търговище от 00,00 ч на 23.03.2022 г. до 23,59 ч на 24.03.2022 г. бе проведен 24-часов маратон на скоростта. Установените за това денонощие случаи на управление на МПС със скорост, превишаваща максимално допустимата за даден пътен участък, са 339/ констатирани общо в и извън населени места/.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име