144 години от освобождението си ще отбележи в събота, 29 януари, Търговище. Проявите по случай годишнината започват още от днес, 24 януари, с изложбата на Регионалния исторически музей „Когато се раждаше свободата“. Тя ще бъде подредена във витрините на ул. „Васил Левски“ до I ОУ „Христо Ботев“.

В периода от 26 до 28 януари в Музейния образователен център се организират Дни на Освобождението. В рамките на инициативата ще бъде проведена образователна програма, посветена на събития и личности, свързани с Освобождението на града ни.

В празничния 29 януари къщата музей „Никола Симов-Куруто“ ще работи с вход свободен от 10.00 ч. до 13.00 ч.

В 11.15 ч. ще бъдат поднесени цветя пред паметника на ген. Казимир Ернрот. След това, от там ще тръгне шествие, предвождано от Духовия оркестър към Общината, към Морената в квартал „Вароша“. В 11.30 ч. там също ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите за свободата на града ни.

В 11.45 ч. ще бъде отслужена панихида в църквата „Св. Успение на Пресвета Богородица“, а в 12.00 ч. камбанен звън от двата православни храма ще огласи Търговище.

Кметът д-р Дарин Димитров призовава всички съграждани да се включат в проявите за отбелязване на празника при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име