На 4.05.2021 г. около 18,40 ч на път II-51/гр. В. Преслав – гр. Търговище – с. Дралфа/, на км 61+100 в община Търговище – в близост до с. Голямо Ново, правоспособен 20-годишен водач от същото село, управлявайки лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация, движейки се в посока гр. Търговище, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е предизвикал пътен инцидент.

Управляваният от него автомобил се е блъснал в правомерно движещ се там в посока гр. Попово лек автомобил „Тойота Корола Версо“ с великотърновска регистрация, управляван от 52-годишна жена от гр. Горна Оряховица – правоспособен водач.

В резултат на пътно-транспортното произшествие в МБАЛ-Търговище са приети за лечение две жени от гр. Г. Оряховица, пътували като пътници в лекия автомобил „Тойота“: 49-годишна с фрактура на китка, и 61-годишна – също с фрактура на китка, без опасност за живота им.

На водачите са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище. До приключване огледа на местопроизшествието за около 4 часа пътуващите в участъка МПС са били пренасочвани по обходни маршрути, като движението е било регулирано от екип на сектор „Пътна полиция“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име