21 случая на коронавирус са регистрирани за област Търговище през последното денонощие. Новодиагностицирани са 8 души от община Търговище, шест лица от община Омуртаг, четирима жители на община Антоново и трима от община Попово.

Десет от новозаболелите лица са настанени в болнични заведения за оказване на медицинска помощ, а останалите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са и общо 15 лица, контактни на новите заразени.

Регистрирани през последните 24 часа са и два смъртни случая, вследствие на заболяването. Починали са мъж на 78 г. от община Търговище с придружаващо сърдечно-съдово заболяване и мъж на 52 г. от община Омуртаг със съпътстващо заболяване диабет, като и двамата са били хоспитализирани за лечение с двустранна ковид-пневмония.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта до днес, 11.05.2021 г., е 3845. Активните случаи на заболяването намаляват и към момента са 277. Хоспитализирани са общо 80 лица с коронавирус, а останалите 197 заразени са насочени за домашно лечение и спазване на карантина.

От началото на ваксинационната кампания до момента са имунизирани общо 12714 жители на област Търговище. С напълно завършена имунизация са 4469 лица. С поставена първа доза ваксина са 8245 лица, като само за изминалия ден имунизирани са 398 души.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име