27 са новите случаи на COVID-19 в област Търговище, регистрирани в Националната информационна система днес, 27.10.2020 г. През последното денонощие наличието на коронавирусна инфекция е доказано при 16 лица от община Търговище, 6 лица от община Попово, 4 – в община Омуртаг и 1 в община Опака. Така общият брой на диагностицираните в област Търговище става 857.

Осем души от новопотвърдените заболели са настанени за лечение в болнични заведения, а останалите 19 инфектирани са насочени за домашно лечение и карантина.

Сред най-близките контактни лица на новите диагностицирани има две паралелки ученици от различни училища в гр. Търговище, група деца от детска градина и ученици в целодневна форма на обучение в населени места на територията на община Търговище. За периода на изолация образователният процес за карантинираните паралелки ще се осъществява в електронна среда от разстояние.

През последното денонощие в област Търговище са регистрирани два смъртни случая, вследствие на COVID-19. В болнични заведения са починали жена на 82 г. от гр. Търговище и жена на 52 г. от с. Горско Абланово, община Опака.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име