Работна среща за подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври, се състоя днес в областна администрация Търговище.

Домакин на срещата беше областният управител Станимир Парашкевов. Присъстваха представители на институции, общини и организации, имащи пряко отношение към организация на изборите, в това число – гл. секретар на Областна администрация, председателят на Районната избирателна комисия, заместник кметове и секретари на общини от областта, гл. секретар на РЗИ-Търговище, директора на областната дирекция на МВР, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОД МВР, РСПБЗН – Търговище,  представители на Информационно обслужване АД и Енерго ПРО и др.

Г-жа Диана Игнатова- Председател на РИК- Търговище информира присъстващите, че  28 партии, коалиции или инициативни комитети са се регистрирали  в РИК изборен район №28  Търговище за парламентарните избори, насрочени за 2 октомври, като в предизборната надпревара ще се включат 129 кандидати за народни представители. Това стана ясно след изтичане на срока за регистрация, определен от Централната избирателна комисия.

Областният управител уведоми участниците в срещата, че през изминалата седмица е  провел работни  срещи по места с кметовете на общини, за обсъждане на организационни въпроси  за  гарантиране на нормалното и прозрачно провеждане на изборите за 48-то Народно събрание на Република България.

Присъстващите обсъдиха дейностите, разписани  по хронограмата за подготовката и провеждането на изборите. Всички участници в изборния процес следват поставените срокове и изпълняват вменените им отговорности за гарантиране нормалното протичане на изборния ден.

118 349 избиратели са с право на глас в област Търговище, докато на последния вот са били 119 239. Образувани  са 257 секции за областта. До момента има издадени заповеди на кметовете на Община Опака и Община Попово за  определяне на 2 подвижни секции  в населените места.

Предизборната кампания стартира официално на 2 септември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име