На 12.08.2022 г. в 10,35 ч е извършена полицейска проверка на път II-51/Дралфа-Попово-Бяла/ в община Попово – км 52+800, на лек автомобил „Опел Вектра“с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Попово и управляван в посока гр. Попово от 35-годишен правоспособен водач от същия град.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 3,08 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово.

На същия ден около 5,41 ч е извършена полицейска проверка на път I-4/София-Варна/ в близост до гр. Търговище на лек автомобил „БМВ 530“ с австрийска регистрация, собственост и управляван от 44-годишен правоспособен водач от с. Кестеняво, община Омуртаг.

Установено е с техническо средство алкотест „Дрегер“, че същият управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,18 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

На 13.08.2022 г. около 21,50 ч в с. Заветно, община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „ Дайхатцу Роки“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 40-годишен правоспособен водач от с. Заветно, община Попово.

Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че водачът е управлявал с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,27 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване,.

При проверката е установено още, че автомобилът е със служебно прекратена от 2.09.2019 г. регистрация на основание чл. 143, ал. 10 от Закона за движение по пътищата/за липса на сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“/. Водачът е задържан в РУ-Попово.

По случаите са започнати бързи полицейски производства .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име