От 31 януари до 7 февруари 2020 г. в  област Търговище, както и в цялата страна, бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. През периода екипи от служители на сектор„Пътна полиция“ в областната дирекция и на„Охранителна полиция“ в районните управления в състава й осъществяваха активна контролна дейност както по основните извънградски пътища и по улиците на градовете в областта, така и в малки населени места в нея. Специален акцент  бе поставен на спазването на скоростните режими около училищата и детските градини.

За горепосочения период от време контролните органи са установили чрез използване на различни технически средства общо 575 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС в населените места областта ни. Проверките по време на акцията са осъществявани както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. 509 от нарушенията са констатирани през деня, а останалите 66 – през нощните часове.

През тъмната част на денонощието в областта ни по време на акцията са установени 368 нарушения на максимално допустимата скорост в различни пътни участъци извън населените места на област Търговище. 200 от тях са регистрирани през светлата част на денонощието.

По време на извършваните от тях проверки контролните органи са отнели временно свидетелствата за управление на МПС за неплатени от тях наложени им глоби по Закона за движение по пътищата. на 7 водачи на МПС. На 48 водачи на МПС и на 8 пътници са връчени електронни фишове за превишаване на разрешената скорост, издадени в предишен период.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име