На 23.01.2022 г. около 23,20 ч в РУ-Попово е получен сигнал за възникнал пожар в пристройка към къща в с. Априлово, община Попово, обитавана от 74-годишен самотноживеещ мъж от селото. Пристигнали на място служители на РСПБЗН-Попово и на РУ-Попово в коридор на около метър от входната й врата са намерили трупа на собственика. При извършения първоначален оглед следи от насилие по тялото не са установени. Откарано е в МБАЛ-Търговище за аутопсия.

В резултат на инцидента е унищожена около 400 кв м разгъната площ от сградата, около 230 кв м покривна конструкция, дрехи, хранителни продукти, домакинско имущество. Пожарът е погасен от екип служители на РСПБЗН-Попово с един противопожарен автомобил и две водоноски.

Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство. Разследването се извършва под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

Служители на РСПБЗН-Търговище с 4 противопожарни автомобила са се отзовали на получен в 13,20 ч на 23.01.2022 г. сигнал за възникнал пожар на остъклена тераса на апартамент в жилищен блок в кв. „Запад 3“ на гр. Търговище. Вследствие инцидента е унищожена бяла техника, PVC дограма и са опушени около 40 кв м стени. Намиращите се в близост до огнището на пожара лесно запалими материали – бои, лакове, са способствали за бързото му разпространение и силното задимяване в жилището.

Няма пострадали хора/Собственикът е бил прегледан от екип на „Спешна помощ“ и освободен/.

Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение в ел. скара на терасата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име