Днес, 10.05.2021 г., в област Търговище са регистрирани четири нови случая на заболяването коронавирус. Заразени са трима жители на община Търговище и един гражданин на община Попово. Трима са хоспитализираните, един е получил предписание от РЗИ-Търговище за спазване на домашна изолация и лечение.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на област Търговище е 3824. Към този момент активни са 308 от тях. В многопрофилните болници в областта се лекуват общо 92 лица с коронавирус, а на домашно лечение и под карантина са други 275 жители на Търговище и областта.

Към този момент броят на излекуваните от коронавирусното заболяване граждани на област Търговище е 3241.

Общо 275 лица са загубили битката със заболяването, като два са смъртните случаи, вследствие на COVID-19, регистрирани през последното денонощие. Починали са жена на 68 г. с придружаващо сърдечно-съдово заболяване и мъж на 62-годишна възраст, без данни за придружаващи заболявания. И двамата са жители на община Търговище, хоспитализирани за лечение с установена двустранна ковид-пневмония.

От началото на ваксинационната кампания срещу COVID-19 в област Търговище са имунизирани 12316 лица. С напълно завършена имунизация са 4123 човека, а други 8193 лица имат поставена само първа доза ваксина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име