6601 проверки са извършили служители на 18 стопанства в системата на СИДП през октомври. 1059 от тях са през последната седмица. За изминалият месец са конфискувани 19 каруци, 7 автомобила, моторни триони, брадви и близо 90 пространствени кубически метра дърва за огрев, незаконно добити в горските територии. 110 акта са съставили проверяващите на незаконните дървосекачи.

Един автомобил, две каруци и 15 пр.м³ дърва за огрев са задържали горските от ДГС-Варна за периода 25.10-1.11.2021г. На извършителите са разписани 16 акта по Закона за горите. Каруца и един кубик незаконно добити дърва са конфискували и горските в ДЛС-Шерба, а бракониерите са сдобили с два акта и един констативен протокол.

Каруца с близо три кубика дърва са задържали служители на ДЛС-Тервел през седмицата. В Балчик са конфискувани автомобил и натоварените на него  2 пр.м³ дърва за огрев, а в ДГС-Омуртаг в полза на държавата са прибрани 5 пр.м³ дърва за огрев и 1 бр. моторен трион. 32 акта и 3 констативни протокола са съставили горските за различни нарушения през периода.

Екипът на СИДП благодари на всички, които подават сигнали на телефон 112, когато станат свидетели на незаконна сеч или други посегателства в горите.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име