Нови 56 случая на коронавирус са регистрирани сред жители на област Търговище през последното денонощия. С тях общият брой на заразените с COVID-19 достигна 615.

В община Търговище диагностицирани са 45 лица, в община Омуртаг – 8, а в общините Попово, Антоново и Опака има по един нов заболял. Хоспитализирани са общо 9 новозаразени, като пациентите са настанени за лечение в болнични заведения на територията на област Търговище, в гр. Варна и в гр. Русе. Останалите 47 лица, регистрирани в Националната информационна система днес, 21.10.2020 г., са поставени под домашна карантина.

Заради положителна проба на дете в ученическа възраст от община Търговище, предписания за самоизолация са връчени и на учениците от неговия клас. В периода образователният процес за карантинираната паралелка ще се осъществява в електронна среда от разстояние.               Епидемиологичните проучвания продължават.

Вследствие на COVID-19, в област Търговище са регистрирани четири смъртни случая. Починали са мъж на 48 г. от гр. Търговище – лекуван амбулаторно, както и хоспитализирани жена на 43 г. и мъж на 82 г. от община Омуртаг и жена на 87 г. от гр. Търговище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име