В община Търговище за пръв път ще могат да гласуват 667 души, навършили пълнолетие от изборите за президент и вицепрезидент на 21 ноември 2021 г. до днес. В самия изборен ден рожден ден имат четирима от тях, информират от общинския пресцентър.

Общо 56 217 души са вписани в избирателните списъци в община Търговище в изборите за народни представители на 2 октомври. Общо 35 636 от тях са в град Търговище, а 20 581 – в населените места на общината. Най-възрастният гласоподавател в общината е мъж от село Макариополоско, роден през ноември 1921 г.

Общо 105 са образуваните избирателни секции. Машинен вот ще има в 87 от тях. В шест секции ще има по две устройства.

 

По данни на администрацията 41 граждани с трайни увреждания са заявили желание да упражнят правото си на глас в подвижна избирателна секция.

Желание да дадат своя вот в областната болница в Търговище са заявили 30 пациенти.

И за тези избори община Търговище осигурява специализиран автомобил за придвижване до избирателните секции на граждани с увреждания на опорно-двигателния апарат и на зрението.

Избирателите ще могат да ползват общинския автомобил, след подаване на заявка на телефони 0601 6 86 50 и 0879 292 805 през целия ден.

Те следва да представят пред съответното длъжностно лице експертно решение на ТЕЛК за инвалидност, не по-малка от 71 на сто, или епикриза, доказваща временната невъзможност или съществени затруднения за придвижване.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име