На 29.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков бе гост на юбилейния празник на Детска градина „Осми март“ гр. Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната управа.  Събитието се проведе в Драматичния театър под надслов „Подарък за мама“.

„Поклон, колеги, пред труда Ви… Имаме много успехи и с гордост можем да отбележим, че имаме педагози носители в категория „Предучилищно образование“ – „Учител на годината“. През 2015 година екипът ни беше отличен със званието „Екип на годината“, 2016 открихме уникалния център по безопасност, по-късно през 2017 проведохме първата детска олимпиада по безопасност на движението, която е първа в сферата на образованието, а през 2019 г. проведохме единствена по рода си национала олимпиада „Уча играейки. Живея знаейки“, каза директорът на Детската градина и приветства гостите с добре дошли.

„Повече от половин век Вашето детско заведение затвърждава своя обществен авторитет, защото възпитава, обучава и изгражда съзнанието, личността и характера на най-малките търговищенци. Работата с деца не е професия, а призвание – да образоваш и възпитаваш, да посяваш семето на знанието и морала. Благодарение на усилията и усърдията на г-жа Атанасова се случиха толкова много неща, а през 2017 г се проведе първата олимпиада в страната в Търговище“, заяви областният управител и честити на всички празника.

Тържествената програма продължи Празничен спектакъл „Подарък за мама“. Децата представиха песни и танци, подготвени с помощта на техните учители.

На празника присъстваха още кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, началникът на РУО Търговище г-жа Елка Станчева, заместник-кметовете г-жа Рая Матева и г-жа Емине Якубова, директори на училища и детски градини, приятели и родители.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име