На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето. На тази дата празнуват всички здравни работници- лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравеопазването.

Международният ден на здравето се чества от 1950 г.

През юли 1946 г. е свикана Международна конференция по въпросите на здравеопазването.

Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г.

България членува в СЗО от нейното основаване и участва активно в програмите за подобряване на здравните услуги, за премахване на острите заразни заболявания, за опазване на околната среда, в борбата със СПИН и раковите заболявания, превенцията на смъртността поради тютюнопушене.

С разпореждане 32 на Министерския съвет от 6 февруари 1964 г., 7 април се чества всяка година и като Ден на здравния работник в България / Добави коментар Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Отправяме поздравления и благодарност към всички български здравни служители, които са се посветили на опазването здравето и живота ни!

Честит празник!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име