Мария Гроздева,и двете представителки на СК „Светкавица“-Търговище – Антоанета Бонева и Мирослава Минчева се представиха изключително силно в квалификациите на 10 метра пистолет (жени) на Европейското първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие във Вроцлав, Полша.
Трите български представителки се класираха сред първите девет и заеха първото място в отборното класиране на дисциплината със сбор от 1729 точки, което е нов европейски рекорд. Гроздева и Бонева ще участват в битката за медалите във финала по-късно.
Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева демонстрира топформа, като записа резултат 578 точки и се класира трета в квалификациите, а Бонева завърши с 577 точки в квалификациите и с пето място също ще стреля във финала.
Много силно се представи и третата българска представителка в дисциплината – Мирослава Минчева, която остана девета. Състезателката от Търговище постигна 574 точки, колкото има и последната участичка във финала Силвия Щайнер от Австрия, но българката записа по-малко десетки и остана извън финала. Най-добър резултат в квалификациите постигна олимпийската шампионка Анна Коракаки от Гърция с 581 точки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име