На 12 май 2023г. в Търговище се проведе церемония за награждаване на победителите в Х Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Конкурсът е организиран от ЦПЛР-ОДК Търговище и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

В тазгодишното юбилейно издание се включиха 1453 деца и ученици на възраст от 5 до 19 години – представители на 27 области в страната. За седма поредна година “България в картини и слово“ е и с международно участие.

Конкурсът има за цел да провокира творческия потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи в младите хора.

Участници от цялата страна пристигнаха в Търговище, за да получат своите награди и ценни съвети от членовете на журиращите комисии в трите направления – литературно творчество, изобразително изкуство, мултимедийна презентация и видеоклип.

На церемонията бяха  връчени общо 97 отличия, между които и големите призове на конкурса. Специалната награда за отлично представяне бе присъдена в направление  „Изобразително изкуство“ и отпътува за град София при Ателие „Приказен свят” с ръководител Татяна Антонова. Наградата на ЦПЛР-ОДК Търговище на името на Валя Радева завоюва Стилияна Петрова от гр. Ямбол с литературната творба „Вечна и българска“.

Изложба с наградени рисунки украси събитието. Поздрав към гостите отправиха възпитаници на ЦПЛР-ОДК Търговище от ДФШ „Търговище“ и Музикална школа „По ноти“, а официалната церемония откри Мажоретен състав „Търговище“ към ЦМДИ.

Мероприятието уважиха г-жа Рая Матева – зам. кмет на Община Търговище, г-жа Емине Якубова – Председател на Общински съвет Търговище,  представители на местни културни и образователни институции.

 

Награден видеоклип от раздел Презентации и видеоклипове:

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име