За първи път Спортното училище „Никола Симов“ в Търговище се включва в коледния базар с кауза. Ученици и учители ще продават ръчно изработени сувенири и украси, за да закупят книги за новосъздадения кът за четене в училището.

„Купи играчка-дари книга!“ е мотото на инициативата, в която се включиха ученици от 5 до 12 клас. С помощта на своите учители, в часовете на класа и по приложни изкуства, те твориха коледни украси и празнични декорации за дома. „Радвам се, че децата подходиха с отговорност, проявиха голямо майсторство и въображение.

С тази инициатива дадохме и друг смисъл на класна стая, в която приобщаваме децата към развитие на естетика, социални умения и други компетенции“, каза Надежда Коева, директор на Спортното училище „Никола Симов“. Коледният дух учениците ще пренесат в дървена къщичка на базара на пл. „Независимост“ тази сряда.

През целия следобед, от 13 до 17 ч., ще можете да подкрепите благотворителната им кауза и да зарадвате близки, приятели или себе си с оригинална и неповторима коледна украса.

На щанда ще се продават на символични цени декорирани свещи, играчки за елха, декупаж, картички, коледни венци от естествени материали и др. С покупката си ще предадете и смисъл на Вашата Коледа, защото ще дарите книга в подкрепа на грамотността.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име