Безплатна Училищна Телерик Академия за програмиране стартира за пръв път в Търговище през октомври. В града ни тя се реализира с подкрепата на Община Търговище и Центъра за подкрепа за личностно развитие, където ще се провеждат уроците. Партньори са и „BG-Mamma“ и компанията „ST6“.

В рамките на Академията ще бъдат сформирани две обучителни групи – една за ученици от 4 до 7 клас и втора, за ученици от 8 до 12 клас. Всяка група ще се състои от по 20 деца.

Целта на програмата, насочена към по-малката възрастова група, е да развие в децата ключови умения за програмиране, чрез разработка на компютърни игри. По-големите пък ще имат възможност да се запознаят с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и да създават интерактивни компютърни игри.

Желаещите да се включат в Академията трябва да кандидатстват през сайта на Училищна Телерик Академия и да попълнят тест с 30 логически задачи. Срокът за това е 10 октомври 2021 г. Не се изискват предварителни познания по програмиране.

Обученията ще започнат в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г. от учители, сертифицирани от „Телерик“. Форматът на уроците (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните власти. Програмите са с продължителност от 100 учебни часа.

Припомняме, че провеждането на академии за програмиране и оказването на подкрепа за инициативи и обучения в сферата на IT сектора са сред приоритетите в управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име