На 15. 12.201 г.в пътуващ по път София-Варна в посока В. Търново товарен автомобил „Волво“ с добричка регистрация – в близост до разклона за с. Камбурово, община Омуртаг, е възникнал пожар по време на движението му. Водачът е забелязал дима, спрял превозващия газови бутилки товарен автомобил и е сигнализирал на тел. 112. За мястото на инцидента своевременно е потеглил дежурен екип на РС ПБНЗ-Омуртаг. В същото време покрай мястото на злополуката е преминавал с личния си автомобил мл. експ. Димитров, който пътувал към работното си място в гр. Търговище. След като видял излизащия от кабината на товарния автомобил пушек, той нито за момент не се поколебал, слязъл от автомобила си и веднага се втурнал да помага на водача. Димитров е отделил шумоизолиращата вата между кабината и двигателя на товарния автомобил, откъдето е тръгнал огънят, и заедно с водача му с пожарогасители успели да ликвидират пожара. Благодарение на бързата му професионална реакция в инцидента няма пострадали хора.

Днес Директорът на РД ПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов е получил благодарствено писмо от г-жа Диана Димова, представляваща дружество „БЛУ ЕНЕРДЖИ ГАЗ“ ООД, в което се казва:

„Изказваме искрените си благодарности на ваш служител – Димитър Димитров началник на смяна в РС ПБЗН-Търговище, за това, че на 15.12.2018 г. е оказал помощ на наш служител. Благодарение на своевременната намеса на служителя на пожарната е предотвратен по-голям инцидент – евентуален взрив на газови бутилки, които товарният автомобил е транспортирал. В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници приемете и поднесете нашите благодарности и на целия ви колектив. Желаем ви крепко здраве и да продължавате да бъдете все така всеотдайни в работата си!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име