На 25 септември (понеделник) от 17:30ч. в Арт галерията на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ ще бъде открита изложба живопис на търговищката художничка Станка Вълчанова. Експозицията е озаглавена „Ехо от миналото“ и ще включва поредица вдъхновяващи картини на фолклорна тематика, които с ярките си багри ще представят бита и културата на българина и любовта към родното.

Изложбата ще бъде благотворителна, в помощ на младата майка и наша съгражданка Грациела Ганева, която се бори с тежко заболяване. Всички средства, събрани от мероприятието, ще бъдат дарени за нейното лечение.

Грациела Стефанова Ганева от град Попово е млада майка, която е диагностицирана с карцином на шийката на матката през Август 2022г. След получена гаранция, че всичко ще бъде наред, Грациела се подлага на редица химио и лъчетерапии и последваща операция (хистеректомия) в град Плевен през Декември 2022г. Непосредствено след нея, от българската клиника, изпращат отстраненото образувание за хистологичен анализ в Германия, който обаче показва наличието на разсейки и новообразувания.

Следва изпращането й на 5Д скенер на 14.02.2023г., след който вече нищо не е същото и младата жена чува страшната истина: разсейки има. Грациела решава да потърси второ мнение за състоянието си в Турция, където открива лъч надежда. Лекарите там смятат, че операцията й в България е била прибързана и е трябвало да се изчака известен период след провеждането на химио и лъчетерапиите, за да се види дали ще се появят новообразувания. Въпреки това обаче, лекарите в Истанбул, дават надежда да живее. Чувайки тези думи, Грациела решава, че спасението й, е в клиника Acibadem, където е получена оферта на стойност близо 70 000лв. Това са първоначално нужните средства, които може би ще нарастват в процеса на лечение.

Това са средства, които са финансово непосилни за нея и нейното семейство. Именно поради тази причина, ние нейните приятели, се активизирахме и започнахме редица благотворителни базари, кампании и поставяне на дарителски кутии в нейния роден град и в град Търговище, където тя живее.

Имаме обаче нужда от вас, хора, с големи и добри сърца, които да помогнат на нашето усмихнато момиче да се пребори! Да запази желанието си за живот, да не се отказва, да усети колко много хора я подкрепят. Грациела е човек, който никога не е отказал помощ на никого, тя е човек, който заслужава нашата помощ и подкрепа.

Затова, моля ви, дарете, за да можем заедно да спасим един човешки живот! За да може тя да отгледа сина си, за да може едно момче да расте до своята майка! 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име