За осма поредна година Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ROADPOL организира кампания по проект, целящ да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия.
В периода 16. – 22.09. по традиция се провежда Европейската седмица на мобилността. Тази година кампанията минава под мотото: „Пестене на енергия“. На 22. септември се състоя превърналият се в традиция за Европа „Ден без автомобили“
Всеки месец десетки българи – мъже, жени и деца – приключват жизнения си път или биват осакатявани поради чужди или собствени грешки на пътя. И докато нещастията, причинени от катастрофи, се отчитат като статистика, много семейства остават завинаги без своите близки, с ограбени съдби и с болка до края на живота си!
Това бе поводът на 21. септември ученици от I ОУ „Христо Ботев“ да предприемат акция за превенция на пътния травматизъм. Шестокласници от учебното заведение раздаваха листовки с призиви и съвети към преминаващите или паркиращите в близост до училището граждани.
Листовките бяха изготвени от учениците и техните учители.
Ръководител на инициативата бе г-н Ст. Тенчев, ст. учител по технологии и предприемачество.
Ботевските възпитаници влизаха в диалог с възрастните, които изслушваха мотивите им и заявяваха подкрепа към акцията.
Галина Станчева, гл. учител

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име