Четири каруци, натоварени с шест пространствени кубически метра дърва за огрев, задържаха служители на ДЛС-Черни Лом през изминалата седмица. Дървата са незаконно добити в държавните горски територии. На бракониерите са съставени осем акта по Закона за горите.

Още една каруца, моторен трион и кубик дърва задържаха и в ДЛС-Шерба. Горските са разписали на нарушителите четири акта и пет констативни протокола. В ДГС-Суворово са установени незаконно добити 2 пр.м³ дърва за огрев. На нарушителите е връчен констативен протокол.

2,2 пр.м³ дърва за огрев са задържали за периода 4.10-11.10.2021г. служители на ДГС-Нови пазар при една от 125 проверки в стопанството. Бракониерите са санкционирани.

1357 проверки са извършени на територията на СИДП през изминалата седмица. Съставени са 12 акта по Закона за горите и един по Закона за лова и опазване на дивеча. Разписани са десет констативни протокола. Горските са задържали пет каруци, моторен трион и повече от 11 пр.м³ дърва за огрев, немаркирани и без разрешително за сеч.

Ръководството на СИДП благодари на всички граждани, които подават сигнали на телефон 112 при бракониерски прояви в горите на Североизтока.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име