„Черноломец“  спечели с 3:0 гостуването си на Светкавица в мач от ХХ кръг на Североизточната трета лига. Очакванията за оспорван двубой останаха напразни, а причината бе неспособността на домакините да се справят с неостаряващия тандем на поповчани Тихомир Кънев-Беадир Беадиров.

Не бяха изминали и десетина минути от двубоя, когато оставения свободен Тихомир Кънев стреля неспасяемо от близо 30 м. в десния горен ъгъл в пазената от Харун Якубов врата за 0:1. Пет минути по-късно проблемите на „Светкавица“ се увеличиха, когато при опита си да овладее една нескопосно изпратена към него топка Данаил Борисов се контузи и бе принудително заменен от Тодор Кулев.

В 22 мин. при единствената си създадена опасност пред противниковата врата, домакините бяха близо до изравняване на резултата но удара с глава на Румен Николов мина на сантиметри край левия страничен стълб. Минута по-късно проблемите на „Светкавица“ се увеличиха когато Никола Йорданов се контузи и бе заменен от Серкан Мустафов.

Полувремето отиваше към своя край, когато в 43 мин. когато Кънев изведе Беадиров в наказателното поле на домакините и той прехвърли неразчетено излезлият вратар на „Светкавица“ за 0:2. След почивката футболистите на „Светкавица“ се опитаха да се върнат в мача во Румен Николов и Николай Илиев не успяха от непосредствена близост да изпратят топката в мрежата на Радослав Христов.

От своя страна, гостите успокоени от комфортния си аванс се бяха пакетирали добре в защита и разчитаха на контраатаки. Така се стигна до 67 мин. когато Кънев и Беадиров проведоха поредната си контраатака в разредената защита на домакините, която завърши с попадение на Кънев за класическото 0:3.

В края на мача напречната греда спаси „Светкавица“ от разгромна загуба след удар на Даниел Венков. Връх на безсилието на търговищките нападатели пред гола бе в 90 мин. когато Румен Николов от вратарското поле изпрати топката с глава над напречната греда.

С добрата си игра и селекция „Черноломец“ показа , че не случайно се намира в челото на таблицата.

След мача фенове на домакините бурно изразиха разочарованието си от представянето на отбора и поискаха обяснение то ръководството на отбора, президента на клуба Емил Янчев  и треньора за слабото представяне през пролетта и селекцията.

В следващия XXI кръг на 16 април/събота/ от 16.00 ч. отбора на „Светкавица“ гостува на лидера в групата, отбора на „Дунав“ /Русе/

 

Светкавица –Харун Якубов, Костадин Хараламбиев. Станислав Иванов (капитан), Райан Кръстев, Йордан Атанасов, Даниел Борисов, Николай Илиев, Никола Арнаудов, Михаил Паскалев, Румен Николов, Борислав Цонев.

Черноломец –. Радосвет Христов, Александър Недев, Десислав Петков, Явор Тодоров, Мартин Ковачев (капитан), Йордан Иванов, Мартин Иванов, Радослав Матеев, Беадир Беадиров, Ясен Василев, Тихомир Кънев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име