Уважаеми жители на община Антоново,
Скъпи Антоновчани,
На 17 януари през 2004 година с Решение на Общински съвет-Антоново днешният ден е обявен за Празник на град Антоново – Антоновден и Ден на религиозната толерантност.
Днес православната църква почита паметта на Свети преподобни Антоний Велики. Раздават се содени питки за здраве. Народът нарича деня Антоновден.
Празникът е свързан и с името на патрона на града – Антон Кръстев. Партизанин от Тузлушката чета, загинал през 1944 година в борба за по-справедлив и свободен живот.
На 17 януари ние засвидетелстваме почит към делото на предците ни, към историята и традициите и преосмисляме нашата съпричастност към каузата да работим за просперитета на родното място.
Истинската ценност на един град, това са неговите жители. В Община Антоново живеят хора с различна религиозна принадлежност и самосъзнание. Християни и мюсюлмани празнуват заедно. Затова нека бъдем толерантни един към друг. Нека се разбираме и почитаме и в празнични, и в делнични дни, и в сговор да постигаме целите си. Нека бъдем добри и отговорни. Нека да расте взаимното ни уважение и заедно да работим за нашето общо бъдеще.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Хайредин Мехмедов – Кмет на община Антоново

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име