Уважаеми колеги лекари, медицински сестри, здравни работници,
Отбелязваме Световния ден на здравето – 7 април. За втора поредна година това се случва в условията на глобална пандемия. Пандемия, която изправи здравните системи пред безпрецедентен натиск.
По данни на Българския лекарски съюз, през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки загубиха живота си, борейки се до последно с коварната болест. Поклон пред паметта и всеотдайността им.
На всички Вас, които продължавате да водите нелеката битка и с достойнство изпълнявате своя професионален и морален дълг, искрено благодаря. Благодаря Ви, че продължавате да осигурявате достъп до здравеопазване на нашите съграждани, въпреки трудностите и натовареността Ви. Благодаря, че не се поддадохте на безверието и останахте до своите пациенти. Благодаря Ви, че сте и до техните близки, за да вдъхвате и на тях кураж и увереност, че животът ще победи.
Нека всички ние – държавни, местни власти, медицински специалисти и цялото ни общество, направим всичко по силите да преодолеем предизвикателството, пред което сме изправени, по-силни и единни.
На Вас и Вашите семейства пожелавам най-вече здраве. Бъдете сигурни, че имате безрезервната признателност и уважение на всички нас!
Честит Световен ден на здравето!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име