Четирима мъже, предадени на съд от Окръжна прокуратура-Търговище за извършено от тях убийство с особена жестокост, по особено мъчителен за жертвата начин и по хулигански подбуди, получиха ефективни присъди. През март 2021 година те бяха привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл.116, ал. 1, т. 6 пр. 2 и 3 и т. 11.

27-годишният Д.М. ще търпи наказание 16 години „лишаване от свобода“ при строг режим. За него е налице опасен рецидив при извършването на тежкото деяние. Баща му – също Д.М., на 50 години, ще бъде лишен от свобода за срок от 15 години при строг режим на изтърпяване на присъдата. Двамата непълнолетни, които са участвали в извършването на убийството, ще търпят също ефективни наказания. 16-годишният младеж е осъден на „лишаване от свобода“ за срок от 5 години и 4 месеца, а 15-годишният – на 1 година и 2 месеца. За тях режимът на изтърпяване на наказанията ще бъде общ.

Окръжният съд в Търговище оправда четиримата само в частта за извършване на престъплението по хулигански подбуди.

Уважени са гражданските искове на обща стойност 100 000 лева на роднините на починалия.

Припомняме, че жертва на тежкото деяние стана 51-годишен мъж, жител на търговищко село. Докато гостувал в дома на свои познати в село Ралица, той бил нападнат от подсъдимите мъже. Те му нанесли побой, след което го натоварили в автомобил и го отвели извън селото. На 24 март 2021 г. тялото на мъжа е намерено край пътя между селата Ралица и Давидово.

Решението на Окръжен съд-Търговище подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име