Над 240 състезателя от Гърция, Северна Македония, Сърбия, Великобритания и 15 български клуба участваха в 18 Международен турнир „Л.Солачки“ по спортна гимнастика в Благевград.

Състезанието бе открито от кмета на града Илко Стоянов, Йордан Йовчев и Красимир Дунев. Клуб по спортна гимнастика „Торнадо“, участва с отбори във всички – четири категории, с  13 гимнастика, възпитаници на ЦПЛР-ОДК и СУ “Н.Симов“.

Във всички категории отборите завоюваха отборни купи  и шампионски титли! В първа категория -деца до 8г.възраст, Алпер Ъшък, Ивайло Иванов и Виктор Господинов заслужено грабнаха отборната купа  пред отборите на Левски Спартак и Гърция! Алпер Ъшък е шампион на земя, вицешампион на кон с гривни и халки, а Виктор Господинов и Ивайло Иванов спечелиха медали на отделните уреди.

Във втора категория-до 10г. Онур Хикмет, Волкан Кемал, Аршън Арънч Караслан и Борислав Иванов се наредиха непосредствено след „Левски Спартак“ в отборното първенство и грабнаха купата за второ място. Онур Хикмет е шампион на успоредка и кон с гривни, вицешампион в многобоя и трети на халки. Волкан Кемал е в призовата осмица на кон с гривни и земя!

Втора отборна купа спечелиха и Мерт Ахмед, Даниел Господинов и Димитър Лалов в трета категория-до 12г. За четвърта поредна година Мерт Ахмед е шампион в многобоя, златен медалист на кон с гривни и успоредка и втори на висилка. Даниел Господинов окичи гърдите си с бронзов медал на кон с гривни, а Димитър Лалов е в призовата осмица на уредите.

В най-голямата четвърта категория-до 15г. Миркаан Даян Стефанов, Радостин Янев и Данаил Руменов се класириха на трето място отборно. Миркаан Даян Стефанов е шампион на халки, Данаил Руменов трети на кон с гривни, а Радостин Янев е в призовата осмица.

Треньорите Добромир Стойнев, Йордан Савов, Снежана Стоянова и Теодора Николаева са горди и удовлетворени от мъжката и всеотдайна игра на гимнастиците! И  в четирите категории отборите са стълбицата!

Ръководството на клуба благодари за труда и усилията, както на децата, така и на треньорите! Специални благодарности и на съдиите на клуба Борислав Илиев и Димитър Димитров, които въпреки многобройните се служебни ангажименти, отделиха време за съдийство на Международният турнир!

Онур Хикмет и треньора Добромир Стойнев са включени в националният отбор на България, който ще участва от  8-10.12.2022.г. в силния Международен турнир по спортна гимнастика в Нови Сад /Сърбия/. Желаем им късмет и достойно да представят КСГ “Торнадо“ Търговище!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име