Тягостна е атмосферата в кафенето. Това си личи и по одряманата клиентела и по кахърния кафеджия. Тресе ни вирус. Не ни стига глупостта и правителството ами и вируса, като корона. Вчера изпратих писмено запитване към съответните власти- това възрастово ограничение от 65 години нагоре да пазаруване в хранителните магазини от 8 до 10 часа важи ли и за кафенето. Отговор още няма. Дано и да не има, че трябва пак да ударя кепенците.

Всичк мерки са спазени

Иначе всички мерки съм ги спазил- и дистанцията е налице, макар и на основата на политическите пристрастия, и дезинфекция правя редовно, макар че срещу глупостта няма открит дезинфектант, в тоалетната не съм слагал сапун защото той си стои там от пролетта. И тефтерите с вересии стоят и тъкмо се канех да го запитам Бойко, няма ли някакви мерки предприети за изчистването и на тая напаст, взе че се тръшна и той. Корнелия и тя да не остане назад отиде при ген. Мутафчийски. Знаех си аз че се обичат и, че тя максус го плюеше от трибуната на Парламента. Ма тя не плюела ами пръскала вирус. Първи се усетиха 10 от нейните хора и напуснаха парламентарната група на БСП. Не заради друго, ами защото една част от тая група отказаха да носят маски в Парламента.

Един от тия прецака Корнелия, ама си мълчат сега

Да, ама  тия десетте го отнесоха, а не тия чужди агенти, които нарочно я заразиха, пък сега ни лук яли ни лук мирисали. Даже и в парламентарната зала спряха да влизат, за да не заразят останалите. И това ако не показва техният истински облик на провокатори, здраве му кажи. Заразиха Корнелия, ама пазят т.н. политически опоненти, ако въобще може да става дума за такива. Вируса удари безпощадно и тримата клакьори, незнам защо наречени „отровно трио“. Оказа се, че не били толкова отровни, колкото отровени, защото кандисаха и заявиха, че след изборите е възможно да се върнат при корените си. Стига от БСП да ги поканят. Те не ги пускат в селото пък питат за къщата на попа. Такива едни работи стават, да се чудиш да се смееш ли да плачеш ли. Едни се смеят плачейки, други са се просълзили от смях. Не отива света на добре и това си е.

От двамата победи третия- Алцхаймер

В последната седмица в кафенето тема номер едно беше изборите в САЩ. Всичката Мара втасала, ама как да им го обясниш на моите тиквеници, че когато се ритат атовете трябва да стоиш настрана. Още по-далече пък, ако почнат да си ги мерят, което се получи и на практика. Според едни ако спечелел Тръмп, сме щели да благоденстваме, защото той ни бил първи приятел. Други пък държат на Байдън, защото бил човек на Путин / и това не го знаех/ и нещата щели да тръгнат в правилна посока. Топлата връзка между Белия дом и Кремъл датирала още по времето на Барак Обама. Даже прочетох и нещо много любопитно от къде точно тръгва тая цялата работа. Обама и Путин решили да си разменят секретарките. След един месец секретарката на Обама пише на шефа си: – „Г-н Президент, моля ви, върнете ме обратно във Вашингтон, тука е ужасно. Първо ми взеха таблета, който ми подарихте и ми дадоха един бележник и химически молив да си водя бележки. След това ми взеха късата рокличка, която ми подарихте и обувките с високи токчета (Prada, of course) и ме облякоха в една огромна пола и гуменки. Спасете ме, колкото се може по скоро!“ Секретарката на Путин пък пише на шефа си: – „Др. Путин, тук е непоносимо, моля върнете ме в Москва незабавно! Първо ми взеха бележника с моливчето, който ми подарихте лично и ми дадоха някакъв сложен компютър, на който не мога да записвам нищо, и ме следят непрекъснато. След това ми взеха голямата удобна пола и гуменките и ме облякоха в една къса рокличка и обувки на токчета. Не, че не ми стоят добре, но рокличката е толкова къса, че ми се виждат и кобура и таш*ците.“. или  казано засекретеноThe horse went into the river“. Когато го разказах на моите хора, те се изсмяха и казаха, че това било виц. Може и да е виц, ама като знаем колко от вицовете се превърнаха в политически решения. А и руснаците далеч преди Обама се имат със САЩ.

Московския симфоничен оркестър след турне в САЩ

Така са се появили и струнните квартети-  след посещение на руски симфонични оркестри в Америка.  Мен ако ме питат,  нито САЩ са ни приятел, нито Русия ни е враг. Напротив, много често ставаме косвена жертва точно на кашите, които тези две свръхсили забъркват по света. Ние сме си единствените искрен приятел и ние самите сме си най-големият враг. Ама, кой ще седне да пита един прост кафеджия, за такива глобални въпроси, макар че на всички стана ясно, че краен победител в президентската надпревара в САЩ излезе Алцхаймер.

Как каде?! В Google

Основната тема в днешните дебати е едно вестникарско заглавие: Божков пак пита прокуратурата къде му е ритонът. Само ден след като прокуратурата пробва да се оправдае със снимки и видео на експонати от колекцията на Васил Божков за конкретни негови обвинения, намиращият се в Дубай бизнесмен отново попита къде му е ритонът. Странна работа. Прокуратурата го пита от къде го е взел, той пита къде МУ е. Така ще се питат докато се замете случая. Ами да дойде и да се разберат с Гешев. Стига прокурора да не се заяде нещо с  него. Той и Цецко затова не се връща от Белград. Сега му е времето комичното трио да проведе един арт пърформънс пред сградата на НИМ в Бояна – всеки да носи кутия от бонбони „Ритон“ и да я палне пред сградата на музея. Може и дует „Ритон“ да поканят да припява „Елате ни на гости“, Божков нали плаща. Той и за ритона сигурно си е платил, ама иманярите, като не дават фактури, върви че доказвай.

Идола на най-рисковата група се тръшна

Веселин Маринов е с COVID-19: такава една новина няма как да не разбуни клиентелата. Според това което бяха публикували във вестника  изпълнителят на „Нашата полиция ни пази“ е имал симптоми на коронавирусна инфекция и след като тестът му се е оказал положителен, а състоянието му тежко, се наложило да влезе в болница. Това е като влезеш в ролята на фирмен певец. Ако се бе усетил да изпееш нещо от рода „..дъра, бъра, да верваме на Мангъра..“ можеше и да те прескочи. От корона вирус а обаче полицията няма как да те предпази, най-много да те глоби, ако са по-млади и не те разпознаят. Това е като не можеш да уловиш пулса на времето. НАП започна акция „Таен клиент“ по пазарите Инспектори на звеното за фискален контрол в НАП започват масови проверки в пазарите в цялата страна. Част от тях ще се правят на обикновени клиенти, за да следят дали продавачите маркират стоката на касов апарат и издават ли фискални бонове. Д

Агент на НАП под прикритие

руги ще правят т.нар. открити наблюдения – тоест ще уведомят търговците, че държат под око оборотите и поведението им. При този вид контрол, който продължава с дни, служителите на НАП следят постъпленията и ги сравняват с продажбите в предходни периоди. Фокус на проверките ще е издаването на касови бележки. Пак са закъснели. Според мен да вербуват Мето Шекера. Той от години е таен клиент на пазара. Е, на няколко пъти го хващаха тия, които сега ще пускат тайни клиенти. Значи не е въпроса колко си тает, а кой те вербува. Новината събуди чувството на завист в Шекера…“Ей, мен да земаха, да видят как стават нещата.. правиш  пазарлъка с човека от сергията и той хем ти пълни торбата, хем ти дава и някой лев. Тия я дадат нещо я не. За пръв път ли е да ме прее..ва държавата. Прав е Шекера да не вярва на държавата, тя също не вярва в него. И жена му Зюмбюла не му вярва, ама с нея е лесно, завърти и два шамара и се връща доверието и. На държавата няма как да и завъртиш два шамара, колкото и да ти се иска. Според Киро 100% ще изгори баба от село с няколко китки магданоз. За, това и предлага, данъчните да се декезират като зарзаватчии. Като Льо Клер от „Ало,ало“. Така и не го разбраха, защото никой не е гледал тоя сериал. По причина, че не е индийски.

Бай Станчо пък подържа тезата, че е абсурдно да имаме една голяма фирма, която дължи данък един милион и 100 баби, които дължат дребни суми.

Държавата, в частност институцията НАП има ресурси да провери стоте баби, а няма силици да провери една единствена фирма.

Ако можем да направим обосновано предположение, че държавата има особено отношение към нея, базиращо се на особени отношения между бизнес и власт.

Все пак, за разлика от властта някои граждани все още разсъждават логично. Мазалото стана пълно. Като и ситуацията в държавата ни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име