Най-после правдата възтържествува. Оправдаха Кобрата. На пръв поглед това не би трябвало да бъде събитие от кой знае каква голяма значимост, да му се отделя някакво по-особено внимание. Не и в кафенето. Събитието стана повод за разгорещени коментари. Масло в огъня наля едно съобщение в пресата: Годишната надпревара по носене на съпруги се проведе във Финландия.

24 двойки с класирали за състезанието, след като по целия свят се провели квалификационни надпревари. Задачата на съпрузите била да пренесат половинката си по 250-метрово трасе с препятствия. Победителят получи теглото на съпругата си в бира.

-Значи Кобрата дето цалуна оназ американската сюрюнтия и то сал еднъж, го направиха дармадан, щото и бил нарушил правата. Пък тия тука..!- гневи се бай Власи. И с право се гневи човека. О, спи ли Хелзинкския комитет! О, Хелзинкския комитет не види ли!?!?. Не е ли дискриминация да разнасяш жена си като чувал с картофи за сеир но публиката. Къде е равнопоставеността. А има ли състезание в което жена да носи мъжа си!? Няма! Това дискриминация по полов признак ли е?! Безспорно! И наградата!? Теглото на съпругата си в бира. А съпругата която са я разнасяли като куфар по трасето какво получава? Хайде да не казваме какво, че и деца четат /нещо в което се съмнявам/. И всичко това под носа на Хелзинкския комитет. От кафенето веднага почнаха да обсъждат възможността да го осъдят за дискриминация по полов признак и да кярят по някой лев. Тъй де, ако подобно състезание се беше провело у нас, щяха да ни разнищят. Пък не дай си Боже, ако някои от участниците бяха роми. Стой та гледай! И както става винаги страстите поутихнаха, за да се разпалят от следващата новина: Мая Манолова за машинното гласуване: Машините не ядат кебапчета и не вземат по 50 лeва.

След машинното, ще бъде посечено и електронното гласуване. След отмяната на машинното гласуване, се готви отмяна на електронния вот. Манолова е категорична, че истинският мотив за такава стъпка на управляващите непосредствено преди местните избори е, че „машините разобличиха неотчетения вот“, защото „машините не ядат кебапчета и не вземат по 50 лева“. Кафенето веднага се раздели на две. От „браво“ до „майната и“. Мнозинството от Експертите в кафенето обаче са на коренно противоположното мнение от това на Манолова. Машините не ядат кебапчета, ама той който натиска бутон яде. Пък и както мъдро заключи Пешо Мастиката: „Едно нещо щом човек го е правил, човек може и да го прее…“ В смисъл че някои може и да кяри от това, да контролира натискането на бутона. От друга страна идеята за машинното гласуване се приветства по простата причина, че отпада необходимостта от нов закон за ценз на избирателите. Според опозицията в кафенето по този начин нещата ще си дойдат на място, защото колкото и да четеш номера на бюлетината който са ти написали на ръката, няма как да се справиш с машината. Резолюцията тегли Мето Шекера: Квото и да става бате, циганчетата пак гладни ша одят! Може и да е прав, все пак той е потърпевшия на крайна инстанция. Опитах се да им обясня, че тя все пак е омбудсман на България и думата и трябва да се чува. Повечето от тях обаче нямаха и понятие какво е това омбудсман. „Абе, каквато ще да е, ама да не ти е в къщата! Туй на всеки адвокат да ставаш не е работа“ приключи спора бай Станчо. Най-красивата жена-баба във Вселената е българка

Дони Василева (44 г.) получи короната на международния конкурс Grangma Universe 2016, който се проведе преди дни. В надпреварата се включиха екзотични участнички от Филипините, Израел, Сингапур, Канарските острови, Испания, Русия, Латвия и други. Нашата претендентка отвя конкуренцията си с ефектен национален костюм, вдъхновен от визията на севастократорица Десислава от Боянската църква. Тая новина няма как да остане без отзвук и в кафенето. Според повечето специалисти там, тия конкурси били майтап работа. Киро веднага направи анализа и се стигна до извода, че да спечелиш един такъв конкурс не е кой знае колко голяма работа. „След като в един конкурс не ги проверяват дали могат да правят мусака и царска туршия, не ми го хвали. За какво ми е бабата у дома, като не може една манджа като хората да завърти. Да я гледам за убост ли? „ При тия железни аргументи повечето от тях се спогледаха и един по един се изнизаха от кафенето с торбичките и предварително направения списък към кооперативния пазар. Явно че да се спечели един такъв конкурс, освен кулинарни умения, участничките трябва да могат и да „свият сърмите“ на едни такива „тиквеници“ като моите хора от кафенето. Най-добрите стригачи на овце в света избират във Франция .

Фпенските стригачи

Според вестника отразил новината 5000 овце за 4 дни трябвало да острижат кандидатите за титлата. Ако се бяха явили българските концесионери на плажове или данъчните ни, щяха да видят първо място на мук. Такова стригане щеше да падне че свят да им се завие. Ние на всеки 4 години си избираме най-добрите стригачи, ама не на овце а на целокупния български народ.

Българските стригачи

И така вече 30 години. Тука при нас е новината: Овце избират стригачите си. Или както обича да казва Пешо Мастиката: Положението общо взето е… всичко общо вече е взето.Ама хайде да не се задълбочаваме толкова много, че знаеш ли кой може без време да те остриже.

Винаги съм се радвал, когато хора на моята възраст не спират да са в центъра на събитията. Това показва, че макар и на години все още ставаме за нещо. Вчера пихме по едно за здравето на Димитър Пенев. Удари 74 лазарника и нямаше как да не го почетем. Аз съм си левскар, ама то моженето цвят има ли. Голям играч беше Пената, голям треньор и…стратег. А от неговата мъдрост по-младите могат да попиват винаги независимо Златни топки ли са спечелили или нам какво още. Ето и примера, за да не излезе че плещя глупости: „Казах на Ицо да вземе пресаташето Путко Мафани в щаба- потъва в спомени Пената. Този Путко ще го спасява от картони. Ще си седи Стоичков на пейката и ще си води мача, а ако съдията дотича и поиска да го накаже за някой друга реплика, Ицо ще каже: Ама аз се обръщам към Путко Мафани“. Ха, сега ми кажете, напразно ли му викат Стратега. Такова нещо прост човек не може да измисли. „Интер…нет, Милан… нет, какви са тия щуротии?! Аз само вестници чета. Как ги вкарват тия работи в тия екрани, не знам! Това е за младите, не за стар човек като мен.“ заключи накрая дълбокомислено Стратега. Да е жив и здрав, ама ако беше на мое място и вестници нямаше да чете, че нали виждате какво става.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име