Днес дарение в Регионален исторически музей  – Търговище направиха учениците от 6 а клас на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ Рая Христова Тотева, Николай Кристиян Николов, Мартин Йовчев Шайков и Симеон Йорданов Николаев.

По повод честването на 160-годишнината на училище „Св. Седмочисленици“, учениците са изработили копия на първите училищни знамена. Едното е от времето, когато училището става Пълна смесена гимназия „Св. Седмочисленици“ (1940 г.). Другото знаме битува от 1970 г., когато училището вече е I ЕСПУ „Георги Димитров“.

Копията са от хартия. Изработени са с голямо старание от учениците в часовете по изобразително изкуство под ръководството на г-жа Силвия Малинова. Авторите са учениците от 6 а клас (с класен ръководител Диана Борисова) и от всичките 8-ми класове. Изработените копия са представени тържествено по време на честванията.

Благодарим на учениците и на техните учители за проявеното родолюбие! Пожелаваме им здраве и успехи. Нека бъдат в делата си така достойни следовници на добрите традиции в старото школо!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име