Режисьорът Денислав Янев започна репетиции на новия спектакъл на Драматичен театър -Търговище „Тайната на Джордж Вашингтон“ от Миро Гарван. Заглавието е в програмата на сезон „Семейството“, тъй като подлага на съмнение каноните на ортодоксалния брак, като го противопоставя на сложните движения на човешкото сърце.

Пиесата проследява една хипотетична среща между съпругата и бившата любовница на Джордж Вашингтон, няколко дни след кончината на първия президент на Съединените американски щати. Нощта в имението Монт Върнър постепенно се превръща в бойно поле между двете жени, които дори postmortem продължават да водят битка за сърцето на великия пълководец.

„Кому всъщност принадлежи сърцето на Джордж Вашингтон?“ се оказва много по-труден въпрос, отколкото би се очаквало, защото в самата си формулировка предполага един-единствен отговор. Възможно ли е обаче човек, едновременно и еднакво силно, да обича две лица?

Премиерата е предвидена за 19 ноември, като участие на Драматичен театър – Търговище в международната инициатива „Нощ на театрите“, и ще даде начало на поредица от бъдещи заглавия, чиято цел е създаването на редовна месечна програма за камерната зала на театъра.

 

„Тайната на Джордж Вашингтон“

Автор: Миро Гавран

Режисьор: Денислав Янев

Сценография и костюми: Ирена Дойчева

Композитор: Николай Владимиров

Участват: Маргарита Маркова (Марта Вашингтон), Грета Неделчева (Силвия Карвър) и Божидар Попчев (гласът на Джордж Вашингтон)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име