Актьорът от Държавен куклен театър – Търговище Димитър Караиванов спечели наградата за най-добра мъжка роля в „Бременските музиканти“ от 23-тото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“. В конкурсната програма на фестивала участваха 9 постановки на театрални трупи от Пловдив, Бургас, Хасково, София, Русе, Габрово, Търговище и Ямбол. Наградите на отличените в различните категории бяха връчени на тържествена церемония в Ямбол на 1 юни.

Фестивалното жури присъди наградата на Димитър Караиванов за ролята му на Петела в най-добрия спектакъл за сезона на Търговищкия куклен театър – „Бременските музиканти“.

„За мен личните награди са винаги свързани с екипа на самия спектакъл. Няма как да изпъкне един, ако другите не го подкрепят. Като скачени съдове сме. Един за всички, всички за… спектакъла. Затова приемам тази награда с ясното съзнание, че тя нямаше да ми бъде присъдена, ако не беше прекрасната работа не само на моите колеги на сцената, но и на хората, които остават скрити – режисьора, сценографа, композитора и не на последно място техническите служби, които обезпечават всеки наш спектакъл. Благодаря на всички тях! Тази награда е и ваша!“ – с тези думи Караиванов благодари на колегите си от трупата.

Преди по-малко от месец постановката „Бременските музиканти“ на режисьора Теодора Попова спечели и наградата за най-добра сценография и кукли от ХХІІ издание на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име