Олимпийският вицешампион Антоанета Костадинова беше специален гост на Първия учебен ден в Първо СУ „Свети Седмочисленици“. Тя се обърна към малките ученици с думите: „Вярвам, че тук ще срещнете най-добрите учители, които ще ви помагат във всичко“. Сребърният медалист от игрите в Токио пожела здраве на първолаците и сподели, че в семействата си те ще намерят подкрепа и обич. Костадинова е завършила Първа гимназия, а сега голямата й дъщеря е във втори клас в училището.

И тази година заради мерките за безопасност се наложи откриването да протече в две части. В първата тържествено прекрачиха прага на училището децата от подготвителната група, първи и пети клас. Поздрав към тях отправи и директорът Севдалина Зафирова.

„Днес поемате по пътя на знанието“ – обърна се тя към най-малките ученици- „Ще бъде интересно и забавно. Ще бъдете творци и откриватели. Ще ви водят най-добрите учители“. След това Севдалина Зафирова сподели с родителите: „Ние имаме обща мисия – образованието и възпитанието на вашите деца. Пожелавам ви много сили, за да бъдем заедно за доброто на децата“.

Директорът пожела и успех на петокласниците, които влизат в прогимназиалния етап на обучението си.

Във втората част тържеството беше за учениците от осми клас, които започват гимназия и абитуриентите от 12 клас. „Пътят на образованието не е лек, но само той води до свобода и просперитет“ – обърна се Зафирова към гимназистите и подчерта, че те се чувстват горди от факта, че учат в най-старото и авторитетно училище в Област Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име