В периода от 12 до 19 септември 2022 г.  в област Търговище, както и в цялата страна, се провежда традиционната Седмица на пожарната безопасност. В рамките й във всички районни служби  ПБЗН в областта бяха организирани Дни на отворените врати с приемни за граждани, по време на които всеки имаше възможност да се свърже с конкретната пожарна служба и да постави въпроси или направи предложения, касаещи дейността й.

Инициативите в рамките на празничната седмица бяха  насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарното дело, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.

В гр. Търговище служители на РСПБЗН се срещнаха с хора от третата възраст в пенсионерския клуб на ул. „Ст. Караджа“ в града, като основната тема на разговора бяха правилата за пожарна безопасност през отоплителния сезон. В сградата на РДПБЗН-Търговище  бе организирана изложба с детски рисунки с тематика в областта на пожарната безопасност.

Служители на РСПБЗН-Антоново пък избраха да популяризират своята дейност сред населението чрез информационно табло, експонирано в сградата на местната община.

Особеностите на достойната професия на огнеборците бяха представени  пред подрастващите чрез гостуване на ученици в съответните районни служби.

На тези срещи служители на пожарната запознаха децата с дейността на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ и с реда и условията за сформирането им.

Във връзка със Седмицата за пожарна безопасност и професионалния празник на  служителите на пожарната – 14 септември, на различни места в областта бяха организирани демонстративни занятия и разиграни планове по защита на населението от бедствия и пожари.

Така огнеборците показаха оперативно-техническите възможности на пожаро-техническото оборудване, с което разполагат структурите на ПБЗН в областта. Служители на РСПБЗН-Попово проведоха демонстративно тренировъчно занятие в две гимназии в гр. Попово –  в ПГСС“Никола Пушкаров“ и в Професионалната гимназия по техника и лека промишленост.

Екип служители на същата служба  зарадваха с демонстрация на възможностите на противопожарния автомобил и малчуганите от детска градина „Здравец“ в гр. Попово.

Демонстративно занятие проведоха и техни колеги от РСПБЗН-Омуртаг – пред търговски комплекс „Т Маркет“ в гр. Омуртаг,   а служители на РСПБЗН- Антоново гостуваха на децата от групите за предучилищна подготовка в детска градина „Шестте ястребинчета“ в гр. Антоново.

Много искрени емоции  донесоха и проведените по районни служби срещи на настоящи служители на РДПБЗН с техни бивши колеги по районни служби – събирания, които доказаха освен приемствеността между поколенията пожарникари още и неугасващата преданост към професията у всеки, който някога я е практикувал.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име