Днес това важи и за децата от ОУ „Г.С. Раковски”, с. Голямо ново, общ. Търговище, които през годините са правили не една добрина – благотворителни Коледни акции за деца в нужда; дарения на предмети на бедстващите след инцидента в  Хитрино – 2016 г. и в Аспарухово през 2014 г. Те са и автори на единствения в България Учебник по доброта, написан през 2015 г., в който са описани добри постъпки на техните по-големи батковци и каки.

И днес, в условията на извънредно положение, когато самите те имат нужда от помощ – Тяхната доброта е възнаградена – училището получи пет компютърни конфигурации, четири таблета и два лаптопа от хора с добри сърца от цяла България в отговор на нашия призив за помощ!

Тази техника е предназначена единствено и само за ползване от учениците от уязвими групи за обучението им в електронна среда. В училището се обучават ученици от 1 до 7 клас, които към момента са 85, както и деца от подготвителните групи (5 и 6-годишни), които са общо 12. Всички те са от т. нар. „уязвими групи“. В тази връзка, в края на март е била инициирана и кампания „Ако искате да помогнете“ във фейсбук страницата на училището. Целта е била да се осигури необходимата за дистанционното обучение техника, тъй като голяма част от децата не разполагат със съответните устройства и интернет връзка. Отделно, със средства от бюджета на училището, са закупени общо 14 рутера за безжичен интернет, които са раздадени на семействата на нуждаещите се ученици.

 

Благодарим на Людмил Икономов от  гр. Варна, на Боряна Пейчева от Велико Търново, на Данаил Андонов и на Кристина Славова  от  гр. София за добрите сърца!

Докато има хора като тях, ще се случват чудеса!

Тяхната постъпка доказва, че в трудни времена – взаимопомощта и съпричастието са от съществено значение за успеха и ни карат да вярваме, че Мисията е възможна !

 

Основно училище „Георги Стойков Раковски”

      7789 С.ГОЛЯМО НОВО,ОБЩ.ТЪРГОВИЩЕ, УЛ.ПИРИН”25,ТЕЛ:06064/2273

e-mail:Steliana_dimitrova@abv.bg    

 https://new.ou-gsrakovski.com/wp/#     

 

„Дори и най-малкият акт на добрина

не е бил напразен”

    Езоп

БЛАГОДАРСТВЕНО  ПИСМО

Уважаеми дарители,

 

         Ние, учителите и учениците от Основно училище „Георги Стойков Раковски” село Голямо ново, общ.Търговище, Ви благодарим за съпричастността по повод призива, който отправихме „Ако искате да помогнете!!!” на 23 март 2020 г. за набавяне на техника за обучение в електронна среда по време на извънредното положение.

         Вашата подкрепа – дарените устройства, които ще подпомогнат дистанционното обучение на учениците ни, приемаме с уважение и благодарност.

        Желаем Ви много здраве!

        Продължавайте да радвате хората в нужда!

 

        Благодарим Ви за доверието!

 

             С уважение,

        Стилиана Димитрова

        Директор на ОУ „Г.С.Раковски”

        с. Голямо ново,

        общ. Търговище

                                                              

30.04.2020 г.  

 

            

 

 

 

2 КОМЕНТАРА

  1. Остана директорът да си оправи физкултурния салон, че са го занемарили от години да не се охарчат и даскал по ФВС, ама даскал.

  2. Щедри, добри сърца. Ама общинския съвет не беше ли решил да закрива училищата в Дралфа и Голямо ново?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име