В чест на Международния ден на доброволеца в Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в гр. Попово служители от РС ПБЗН-Попово, на доброволческото сдружение „Антола“ към община Попово и ученици проведоха съвместно демонстративно пожаро-тактическо занятие. Бяха разиграни действия по евакуиране на ученици от общежитието на гимназията, което е било задимено вследствие възникнал пожар в една от стаите му, и последващо ликвидиране на пожара.

Евакуацията на учениците от сградата на общежитието бе осъществена с помощта на шестима доброволци от формированието към община Попово. След като децата бяха изведени на безопасно разстояние от мястото на инцидента, на свой ред пожарникарите от дежурния екип на РС „ПБЗН“-Попово се заеха с локализирането и ликвидирането на хипотетичния пожар. „възникнал“ с учебна цел в стая на ученическото общежитие.

Инициативата, посветена на Международния ден на доброволеца, имаше за цел да бъде даден израз на признателността и уважението на обществото към труда на доброволците в помощ на професионалистите, и да популяризира тяхната дейност. Проявата бе и част от системно осъществяваната от служителите на пожарната превантивна дейност за придобиване от учениците в областта на знания и умения за адекватни и навременни реакции при инциденти, кризисни ситуации и природни бедствия. За първи път Деня на доброволеца, 5 декември, се чества през 1985г по инициатива на ООН.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име