Духовият оркестър и Женски хор „Златна лира“ към Община Търговище ще изнесат коледни концерти през декември.

Изявата на Духовия оркестър ще бъде съвместна с шуменския Градски духов оркестър „Михаил Биков“. Концертът ще се състои на 13 декември, вторник, от 18.00 ч., в концертната зала на читалището в Търговище. Диригентите на търговищкия състав, д-р Росица Бояджиева-Вълева и на шуменския, д-р Христо Атанасов, подготвят разнообразен репертоар.

Той ще включва много коледни произведения, поп, джаз, класика, фолклор. Солисти ще са флейтистката Елизабет Миткова, ученичка в СУ „Св. Климент Охридски“, Добрич и певиците Александра Петрова и Ебру Хайрединова, от музикална школа „Ню войсис“. Двата оркестъра ще представят идентична програма и на 16 декември в Шумен.

Женски хор „Златна лира“, с диригент Илиана Иванова, ще представи програмата „Пеят звездните камбани“ на 15 декември. Началото е в 18.00 ч., в Регионална библиотека „Петър Стъпов“. В програмата ще участват коледари от Детска градина №7 „Снежанка“, а солист ще е Никола Христов, ученик в Професионалната гимназия по икономическа информатика.

Входът и за двата концерта е свободен. При запълване на капацитета на залите, достъпът ще бъде преустановен.

Двата общински творчески състава отправят покана към всички съграждани. Нека заедно се потопим в магията на музиката и дадем едно позитивно начало на коледните празници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име