На 24.01.2024 г. около 19,40 ч на ул. „Васил Левски“в гр. Търговище е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Митцубиши Колт“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 28-годишна жена от града – правоспособен водач.

При извършената проверка по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” e установено, че същата е управлявала моторното превозно средство след употреба на наркотичните вещества метамфетамин и амфетамин.

Взета й е кръвна проба за химическо изследване.

В хода на проверката е установено още, че водачът държи у себе си бяло кристалообразно вещество, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Веществото е иззето по надлежния ред.

Водачът е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище.

По случая е  образувано досъдебно производство .

На 25.01.2024 г.в 00,30 ч на кръстовището на улиците „Болнична“ и „Есперанто“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Сузуки Гранд Витара“ с търговищка регистрация – собственост на мъж от същия град и управляван от 22-годишен негов съгражданин – правоспособен водач.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество амфетамин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име