При извършена на 18.02.2021 г. около 22,15 ч полицейска проверка в гр. Попово е установено, че правоспособен 24-годишен водач от с. Камен, обл. В. Търново, управлява по ул. „България“ в посока гр. Бяла лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с великотърновска регистрация – собственост на жена от гр. Г. Оряховица, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух  1,55 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на 19.02.2021 г. около 02,25 ч полицейска проверка в гр. Попово е установено, че неправоспособен 39-годишен водач от с. Камен, обл. В. Търново, управлява и паркира на ул. „България“ лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с великотърновска регистрация – собственост на жена от гр. Г. Оряховица, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,01 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл.  343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

При извършена на 18.02.2021 г. около 19,50 ч полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 24-годишен водач от същия град управлява по бул. „Ал. Стамболийски“ собствения си лек автомобил „Ауди ТТ“ с разградска регистрация, след употреба на наркотичното вещество канабис-25, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име