При извършена около 10,30 ч на 22.11.2021 г. полицейска проверка в областния център е установено, че 59-годишен правоспособен водач от гр. Търговище управлява на паркинга пред магазин от търговска верига собствения си лек автомобил „Фолксваген Поло“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,46 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

При извършена на 22.11.2021 г. около 22.10 ч полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че 45-годишен неправоспособен водач от с. Давидово, община Търговище, управлява по ул. „Гладстон“ лек автомобил „Сеат Кордоба“ с френска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,80 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. Задържани са за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име