На 17.04.2021 г. около 17,30 ч при извършена полицейска проверка на път II-74/В. Преслав-Търговище-Дралфа/в близост до разклона за с. Момино/, е установено, че правоспособен 60-годишен водач от гр. Шумен управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,24 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на 18.04.2021 г. в 03,55 ч полицейска проверка в гр. Попово е установено, че правоспособен21-годишен водач от същия град управлява на кръстовището на улиците „Градинарска“ и „България“ собствения си лек автомобил „БМВ Х 5“ с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,36 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описите на РУ-Търговище и на РУ-Попово.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име