Кметът д-р Дарин Димитров днес проведе среща с представители на Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в България и Екип за гражданско-военни отношения 1521. Поводът е обновяването на две детски градини по Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ.

„Благодаря за оказаната подкрепа и решението да реновирате не една, а две сгради. Благодаря и за професионализма при изпълнението на проекта“, заяви д-р Димитров.

От своя страна, представителите на Посолството и военните изказаха своето удовлетворение от коректното отношение от страна на местната администрация и експедитивното изготвяне на цялата документация по проекта.

Припомняме, че детските градини, които са обновени, са Детска градина № 6 „Пролет“ и сграда „Славейче“ на Детска градина № 11 „Звънче“. Те бяха определени за включване в Програмата след посещение в Общината и на място в заведенията от американските военнослужещи.

Вследствие на ремонтите, започнали през януари тази година, фасадите и на двете градини вече са цялостно обновени. Положена е топлоизолация, а дограмата е подменена. Обновени са и санитарните възли. Ремонтите бяха възложени на фирма от Варна, с която Военноморските сили на САЩ имат сключен договор.

Детска градина „Звънче“ посрещна своите възпитаници в обновената си база днес. Детска градина „Пролет“ пък ще отвори врати през октомври, тъй като в момента там се извършват довършителни дейности.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име