Пожар в необитаема къща в гр. Търговище са гасили служители на РСПБЗН-Търговище. На 15.10.2023 г. в оперативната дежурна частна ОДМВР-Търговище е получен сигнал за възникнал пожар в необитаема къща на ул. „Бъкстон“, собственост на двама мъже от същия град.

В резултат на инцидента е обгоряла дървена врата и са унищожени дрехи, намиращи се в една от стаите. Опушени са около 40 кв м стени. Сградата е спасена.

Причините за възникване на пожара ще бъдат изяснявани в хода на образуваното по случая досъдебно производство.

Два екипа служители на РСПБЗН-Попово са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар е къща в с. Априлово, община Попово.

Установено е, че около14,40 ч на 13.10.2023 г. 77-годишна жена от селото по непредпазливост в резултат на небрежно боравене с открит огън е предизвикала пожар в съседен имот в селото – собственост на 75-годишен мъж.

Вследствие на инцидента са унищожени около 100 кв м покривна конструкция на къща и покъщнина, около 100 кв м покривна конструкция на стопанска постройка, дърводелски машини, дървен материал и метален фургон, обособен като работилница.

Спасени от огъня са две сгради и намиращ се в близост трактор.

По случая е образувано досъдебно производство.

Четири екипа служители на РСПБЗН-Търговище с 4 противопожарни автомобила са реагирали на сигнал за възникнал пожар в транспортна лента на птицеферма в с. Вардун, община Търговище.

В резултат на инцидента са унищожени около 400 кв м покривна конструкция и оборудване. Сградата е спасена от огъня. Благодарение на професионалните действия на екипите е спасена и по-голяма част от покривната конструкция на помещението, както и съседно помещение, което е било с дървена покривна конструкция и в което са били съхранявани около 6 тона пшеница.

Няма пострадали в огъня птици – по време на инцидента те са се намирали в съседно помещение.

Вероятната причина за възникване на инцидента са предшестващи заваръчни дейности в клетките за птици, под които е имало гуми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име