. При извършена на 6.04.2021 г. около 21,30 ч полицейска проверка в с. Рътлина, община Омуртаг, е установено, че правоспособен 39-годишен водач от същото село управлява по ул. „Юрий Гагарин“ собствения си лек автомобил „Ауди А6“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,20 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на управлението.

При извършена на 6.04.2021 г. около 22,05 ч полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 20-годишен водач управлява по ул.“Шейново“ лек автомобил „Мерцедес“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drug Test 5000”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

. При извършена около 16 ч на 6.04.2021 г. съвместна проверка на служители на водоснабдително дружество и на РУ-Попово е установено, че 42-годишен мъж от същото село в обитаван от него имот е осъществил неправомерно въздействие върху водопреносната мрежа, като посредством PVC-тръба се е присъединил към захранващата тръба. По този начин са създадени условия за непълно отчитане на потребената вода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име